A tavaszi szünet utáni első tanítási nap
Digitális országos mérés 6.B
Digitális témahét a felső tagozaton
Digitális országos mérés 6.A
Költészet napja
A Holokauszt áldozatainak emléknapja
Országos digitális mérés 6.A
3. HATPRÓBA verseny
Anyák napi fotózás
Országos digitális mérés 6.B
Erdőpedagógiai foglalkozások az 1. és a 2. évfolyamokon
1. osztályosok beiratkozása a 2024/2025. tanévre
1. osztályosok beiratkozása a 2024/2025. tanévre
FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - alsó tagozat
Papírgyűjtés _ Művelődési Ház udvarán
Föld napi program a 3. és 4. évfolyamon
FOGADÓÓRA
Országos digitális mérés 8.A
Böde Péter vándormeseíró
Országos digitális mérés 8.B
Ásványbemutató és vásár
HKSzCsPSzV
1234567
91314
2021
232728
30

#ZENEÓRA

Vissza a hírekhez « | 2019. november 27.

Elérhetővé tesszük az élményt!

A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal a céllal, hogy megismertesse velük a klasszikus zene szépségeit, élményt adjon, értéket teremtsen és fejlessze tudásukat. A Filharmónia Magyarország évente több, mint 200 településen, 280 000 diáknak szervez megközelítőleg 1100 ifjúsági hangversenyt. A Társaság egyik legfontosabb célja, hogy ifjúsági koncertek megszervezésével értéket és magas színvonalat képviselő zenei produktumokat kínáljon az ifjúságnak. Ebben az ország kiváló művészei és zenekarai segítenek, akik játékukkal teszik felejthetetlenné a hangversenyeket. Ezeken a különleges előadásokon egy moderátor kíséri végig az iskolásokat, a gyermekek nyelvén mesél a klasszikus zenéről, interaktívvá varázsolja a koncerteket.

A zene élmény, mely gazdagabbá teszi az életünket, tegyük együtt elérhetővé ezt minden gyermek számára.

A bérletsorozat 3 előadásból áll, melynek első előadása a M.É.Z. együttes (Meg nem Értett Zenekar) népzenei koncertje volt. Ír, skót és angol balladák, kocsmadalok, instrumentális darabok, feldolgozások csendültek fel. A zenei élményt egy kis történelemi ismertető kísérte, de a főszerep az ír népzenében használt és kedvelt hangszereké volt.  A gyerekek hallhattak skót és ír balladát, angol népzenét, vagy akár matróz dalt, de néha még egy mezőségi brácsa is előkerült, hogy a mi népzenei hangzásvilágunkhoz közelítve, magyar szövegű ír muzsika is elhangozzék. Fantasztikus zenei élmény volt, a 220 tanuló közel egy órán át élvezhette a zene felemelő hatását.

Az Ifjúsági Bérlet az iskolának ajándék, hiszen az előadásokat a tanulóink és pedagógusaink a Vépi Művelődési Ház és Könyvtártól kapták. Hálás köszönet Iszakné Koszorús Judit Igazgató Asszonynak.

Várjuk nagyon a folytatást!