Országos digitális mérés 7.A
Országos digitális mérés 7.A
Ünnepség a Középiskola nagytermében
Nemzeti ünnep - tanítási szünet
Bábszínház az alsó tagozaton
3. BOLDOG ISKOLÁK TALÁLKOZÓJA
Országos digitális mérés 7.A
Országos digitális mérés 6.B
Országos digitális mérés 6.A
NYÍLT NAP _ a leendő 1.osztályos tanulóknak és szüleiknek
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Tavaszi szünet
HKSzCsPSzV
123
4568910
11121617
18222324
293031

TEXTILSZOBRÁSZAT - ÚJ TECHNIKA A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Vissza a hírekhez « | 2019. november 15.
TEXTILSZOBRÁSZAT - ÚJ TECHNIKA A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

„A kreativitás az emberi intelligencia legnagyobb ajándéka.

Minél bonyolultabb lesz a világ, annál kreatívabbnak kell lennünk, hogy boldoguljunk.”

(Sir Ken Robinson)

A Hatos Ferenc Általános Iskola Művészeti Iskolás tanulói közül a kézműves tanszak diákjait egy meglepetés érte, hiszen lehetőségük volt egy új technikát megismerni az órákon. Iskolánkba érkezett KIRICSI CECÍLIA, aki a vépi diákokat a paverpol technikával ismertette meg.

A paverpol üzenete a kreativitás és az újrahasznosítás, erre ösztönzi felhasználóit. Sokan textilszobrászatnak is nevezik. Egy szerencsés találkozás úgy hozta, hogy Kiricsi Cili rátalált a paverpol termékeket felhasználó textilszobrászatra. Cili számára mindig is fontos volt, hogy alkotó ember lévén a régiből egy új dolgot hozzon létre. Itt „életre keltheti” a régi, megunt, vagy tönkrement tárgyakat, értelmet adhat egy régi csipkének, vagy kavicsnak, hiszen e technika végtelen lehetőséget nyújt a képzelet szárnyalásához. Magyarországon 2011-ben jelent meg és azóta is egyre népszerűbb, forradalmasítva a képzőművészetben rejlő lehetőségeket. Cili 2017-ben Paverpol oktatói oklevelet is szerezett.

Kiricsi Cili szerint: „Az alapok elsajátítása hihetetlenül egyszerű, semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá. Ajánlom gyermekeknek, felnőtteknek, pedagógusoknak, kreatív köröknek, alkotni vágyóknak, önmagukban még bizonytalan érdeklődőknek. Egyszerűen ezt ki kell próbálni! Az alkotás egyfajta örömforrás, amely során gyógyító energiák szabadulnak fel az emberben, hiszen a tudatos és a tudat alatti belső erőforrásainkat mozgósítjuk, a folyamat során kikapcsolódunk, a mindennapi gondokat száműzzük magunkból és a boldogság melegsége önt el bennünket, míg végül munkánk gyümölcsében gyönyörködhetünk.”

Egy BOLDOG ISKOLA ehhez az elképzeléshez természetesen csatlakozott, helyet adott és megtisztelve érezte magát a sok-sok művészetis diák, hogy kipróbálhatta! Az elkészült alkotások az iskola falait fogják díszíteni, mindig emlékezve a közösen eltöltött néhány órára.

Molnár Krisztina

intézményvezető, Művészeti Iskola vezetője